Erişilebilirlik ve Kapsayıcılık için İkon Tasarımı

Yürütücüler : Çağla Turgul, Hatiye Garip

Katılımcı sayısı : 10-12

Amaç ve İçerik:

“Erişilebilirlik ve Kapsayıcılık için İkon Tasarımı” atölyesi, erişilebilirlik kavramını ve gerekliliklerini anlama, erişilebilirlik ikonunun temsil eksikliklerini fark edebilme, ikonun kapsayıcılığı konusunda eleştirel bakış açısı geliştirebilme ve tüm bu adımların sonucunda alternatif tasarımlar üretmeyi amaçlar. Atölye, erişilebilirlik için önemli olan kavramları tespit etme, ikon tasarımı için olasılıkları eskizlerle keşfetme ve özgün ikon alternatifleri tasarlama sürecinden oluşacak, verilecek materyaller sayesinde ikonu kağıt-kalem ve/veya bilgisayarda tasarlamak mümkün olacaktır.

10.00-10:30: Simgeler, semboller ve ikonlar üzerinden iletişim tasarımı

10:30-11:00: Erişilebilirlik ikon tasarımlarının analizi ve yorumlar

11:00-13:00: Eskizler ve tasarım süreci

13:00-14:00: Sonuçların sunulması ve tartışma

caglaturgul foto

Çağla Turgul

Çağla Turgul, İzmir Özel Amerikan Lisesi, Rochester Institute of Technology, New York (Grafik Tasarım – Lisans), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (Grafik Tasarım Yüksek Lisans) mezun oldu. Güzel Sanatlar Bates, Lowe Adam, Ajans Ultra ve BEK Tasarım’da art direktör ve grafik tasarımcı olarak çalıştı (1994-2001). Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Tipografi (2001-2002), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde Görsel Tasarım Proje dersleri verdi (2005-2009). 2010 yılından beri Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde Tipografi, Görsel Tasarım, Tipografi Stüdyosu ve Görsel Tasarım Stüdyosu dersleri vermektedir.

hatiyegarip foto

Hatiye Garip

Hatiye Garip lisans derecesini 2015 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde bölüm birincisi olarak tamamladı. Yüksek lisans eğitimine Özyeğin Üniversitesi Tasarım, Teknoloji ve Toplum bölümünde devam etmektedir. Akademik çalışmalarının yanısıra, serbest illüstratör ve tasarımcı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.